Long Alliantie Nederland

Long Alliantie Nederland

De Long Alliantie Nederland (LAN) is de federatieve vereniging op het gebied van chronische longaandoeningen. Binnen de LAN bundelen partijen uit het longenveld, zoals patiëntenverenigingen beroepsverenigingen, zorgverzekeraars en bedrijven hun krachten. Doel is preventie en het verbeteren van de zorg voor longpatiënten.

Petitie en publicatie “Ademnood – Longziekten als gevolg van werk”

Jaarlijks sterven er nog steeds 2000 mensen als gevolg van blootstelling aan stoffen op het werk. De LAN wil dit tegengaan en bood daarvoor op 28 november 2016 een petitie aan in de Tweede Kamer. De petitie bestond uit de publicatie “Ademnood – Longziekten als gevolg van werk” (www.longalliantie.nl/ademnood). Ik verzorgde de eindredactie van de publicatie en de communicatie rond de publicatie en de petitie. Dit is onder andere onder de aandacht gebracht via persberichten, artikelen in tijdschriften, een direct mailing naar betrokken partijen en brancheorganisaties en een campagne op Facebook.

Campagne Bakkerijsector

Voor de Bakkerijsector werd de campagne “Een coole bakker is een schone bakker” ontwikkeld. Doel van de campagne was om bakkers bewuster te maken van de risico’s van blootstelling aan meelstof. Voor deze campagne werden een campagnefilmpje en instructievideo’s ontwikkeld. Voor Bakkerswereld en Bakkery Next schreef ik verschillende artikelen. Op de website werd een landingspagina ingericht  www.blijmetstofvrij.nl/preventie. Deze en andere materialen werden onder de aandacht gebracht via de tijdschriften, sociale media, direct mailings en een advertentiecampagne op Facebook.